25 години Испанската

"НАС ИСПАНСКИЯТ СЪБРА"

Уважаеми ученици, учители, родители,

скъпи приятели на Испанската гимназия,

през 2016/2017 учебна година чествахме  25 години от създаването на Гимназията ни! 

 Предлагаме Ви снимки и информация за събитията в нашата празнична година!

  • Тържествен концерт. 23 април 2017 година бе кулминацията в тържествата, които посветихме на 25-тата годишнина от създаването на нашето училище! Отбелязахме нашия празник с тържествен концерт в зала 1 на НДК. Повече от хиляда присъстващи - настоящи и бивши ученици, учители, родители, гости се потопиха в магията на българските и испанските танци и песни, инструментални и вокални изпълнения.
  • Среща на випуските. На 23 март 2017 г. в училище се събраха ученици от всички виспуски, които са завършили училището ни от 1994 година до сега - пораснали момичета и момчет, които споделиха с нас успехите си. Дойдоха учители, с които заедно сме работили. 

  • Спортни срещи между бивши и настоящи ученици по баскетбол, волейбол и футбол между бивши и настоящи възпитаници на гимназията.  Учителите по физическо възпитание и спорт Нина Пешева, Петя Станчева, Рени Хранова и Светослав Петров организираха отборите и се получи един истински празник! 

  • Литературен конкурс "Моите 5 от 25"   "На Испанската - с любов!"  Това прочетохме от всеки ред, сътворен за нея от бивши и настоящи ученици, участвали в  конкурса. 

  • Филм, посветен на годишнината на Гимназията ни  "5 х 25 или как да оцеелем в Испанската"  Сценаристи: Мила Георгиева (12 А), Борис Бърсанов (12 Г), Дипак Кемчанд (12 Г). Оператор и монтаж: Мила Георгиева.

  • Юбилеен вестник "Спомен 3", който отразява основните моменти в развитието на Гимназията ни, поздрави на бивши ученици, приятели и партньори на училището ни.