164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Материална база

Сградата на гимназията се намира в централната градска част на София, на ъгъла на ул.”Оборище” и бул.”Евлоги Георгиев”. 

Поради това, че сградата дава подслон на две училища – 164. ГПИЕ и 129. ОУ “Антим І” – режимът на обучение е двусменен. Както класните стаи, така и някои от кабинетите се използват съвместно от двете учебни заведения.

Училището разполага с два компютърни кабинета, видеозала, театрална зала с капацитет 100 места, библиотека, физкултурен салон, обновени открити спортни площадки и игрище за минифутбол, маси за тенис, кабинети по физика и химия, ученически стол и бюфет.

Театралната зала и видеозалата  интензивно се използват за обучението по всички предмети и за извънкласните дейности. В театралната зала се провеждат спектаклите на училищния театър, вечерите на испанския език, творческите изяви на випуските, срещите с нашите гости. 

Във всяка класна има достъп до интернет и условия за компютърни презентации и прожекции.

В библиотеката има оформени зони, които дават възможност както за индивидуални занимания и самоподготовка, така и за работа в екип. Библиотеката разполага с богат форнд от учебна и художествена литература на български, испански, английски, френски и португалски език. Попълва се фондът от литература на италиански език. Има достъп до безжчен интернет.

Две медицински сестри осигуряват целодневна грижа за учениците.

Обновяването на материалната база правим ежегодно със средства от училищния бюджет и проекти, с подкрепата на родителите и със съдействието на училищното настоятелство. 

Благодарим на всички, които ни помагат!