164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

eTwinning в Испанската гимназия

Проектите eTwinning през 2020/21

MONO-LOGOS  (Моно-лози)

Монологът е реч, генерирана от един човек, насочена както към един или няколко приемника. Има монолози от различен тип и ние работихме върху забавни, леко комични монолози, така че учениците да могат да представят различни актуални проблеми, да направят различни наблюдения с намерението да провокират размисъл върху тях, с критично мислене като водеща нишка. Проектът развива креативността, но и способността за се говори пред публика, и то на испански език.

https://view.genial.ly/60d5f03061dbed0dd1bd19a6/presentation-mono-logos

 

AGAPIMÚ (Обичам те)

Проект, който съпътства младите участници в личните процеси на съзряване, като насърчава обогатяването на знанията им по испанска литература, както и запознаването им с други актуални текстове (поезия, повествование, песни, писма ...), където е застъпена темата за любвта. Насърчава се личното творчество, както и размисълът върху свързани подтеми.

https://view.genial.ly/60d4c2b661dbed0dd1bd0aaf/presentation-presentacion-agapimu

 

LOS PLIEGUES DEL TIEMPO (Гънките на времето)

Проектът е свързан с представяне на литературата от 19 и 20 век на подрастващите в европейските училища чрез симулиране на пътуване във времето, в което те ще трябва да изпълнят три основни мисии.

Учениците стават пътешественици, създават своя аватар и паспорт (презентация) и портфолио, в които оценяват откритията (мисиите и продуктите) на пътуването. Те изпълняват три велики мисии:

  1. ГОРИ И МЪГЛИ. МИСИЯ НА РОМАНТИЗМА. На борда на кораб те достигат различни територии, където трябва да преминат различни изпитанич - Територия Фантазия и терор, Територията на бунтовниците, Територия на страстта.
  2. ОГЛЕДАЛО НА ПЪТЯ. МИСИЯ РЕАЛИЗЪМ. На борда на влак те пътуват през различни места, представени от писатели от Реализма. Териториите са - Журналисти на века и Географска територия.
  3. МОДЕРНИТЕ. МИСИЯ НА ДВАДЕСЕТИ ВЕК. В състезателна кола, появила се през ХХ век, авангардна и модерна, учениците настъпват през Нова територия, Територия на жената и Територия на бъдещето.

https://view.genial.ly/60d706f0533a900de690de5b/interactive-content-info-art-nouveau?fbclid=IwAR0Rb6451s3T1ErGqvfOR4Um0bWyJSiAaOWXZbH5an-e1MmQZN7L3mKlff8

 

LA LIGA DE LOS INMORTALES (Лигата на безсмъртните)

Този проект се състои от създаване на поредица от литературни предизвикателства, в които нашите ученици изучават емблематични персонажи, от Средновековието до 20 век – Сид, дон Кихоте, Платеро.