164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

eTwinning в Испанската гимназия

Проектите eTwinning 8. - 11. клас

ПРОЕКТИ 2019/2020

Проект по Етуининг sÜRreALíST

Проектът sÜRreALíST обединява 155 ученици със своите учители от 7 училища и 4 различни националности: испански, тунизийски, украински и български.

Партньорите изживяват заедно уникални моменти, от запознаването със сюрреализма, едно от най-важните авангардни движения в историята, през различни дейности на споделено сътрудничество, до нови идеи и създаване на общи творчески продукти.

Проектът sÜRreАLíST е предназначен за ученици от ESO и Bachillerato и 11 клас. Всички дейности са съвместни и винаги се извършват в смесени групи, тъй като целта е да се предложат предизвикателства на учениците, така че те да могат да проучат и изпитат какво е да пишеш като сюрреалист; как сюрреализмът влияе на математиката; да използват различни художествени техники за създаване на музей; на сюрреалистичен зоопарк с нови същества, адаптирани към климатичните промени; да анализират основните етапи на това художествено-литературно движение. Вкусът към артистичното, експерименталното, ирационалното са ключови елементи за развитието на този проект. По време на пандемията COVID-19 някои дейности бяха преработени и бяха ключов елемент от работата, извършвана от всеки партньор. Сюрреализмът проникна в живота ни по време на тежките моменти от карантината и ни помогна да се справим много по-добре: игровите дейности, например, благоприятстваха контакта и ни помогнаха да преминем през най-лошите моменти на пандемията.

За повече информация, линк към туинспейса на проекта.  https://twinspace.etwinning.net/93443/home

А ето и линк към резюмето на проекта https://youtu.be/8xGuQSHsSrA

Проект по Етуининг Literatura Española

Проектът Literatura española има за цел създаването на две дигитални списания на литературна тематика, които да обобщят търсенията и произведенията, създадени от учениците в хода на проекта.  Реализирането на тези продукти допринася за напредъка на нашите ученици във владеенето на испанския език, както в разбирането, така и в устното и писмено изразяване. Да изучаваш чужд език не е еднозначно. Човек трябва да познава и културата на този език. В това отношение нашият проект разкри пред учениците възможността да се докоснат до литературните произведения чрез други изкуства –музика, рисуване, илюстрации, театър, видео, кино, фотография. Вдъхновени от прочетеното и видяното, участниците в проекта преминаха към създаване на собствени произведения (пандемичната обстановка само стимулира креативността им) – интервюта, стихове, кръстословици, рисунки.

Как вървя работата и какви са резултатите може да се види в туинспейса на проекта https://twinspace.etwinning.net/92983/home

A eто и резюмето https://view.genial.ly/5eda3a4be15c9f0d88bfe71f/vertical-infographic-mural-del-proyecto-literatura-espanola

Проект по Етуининг ОПТИМЕ

Продължава нашият етуининг проект OPTIME, свързан с двугодишния едноименен проект по Erasmus KA229.

Четири училища от Испания, Италия, България и Австрия имат за цел да създадат една обща  мрежа за сътрудничество и обмен на добри практики по темата за европейското културно наследство като заедно с това се засегне и темата за  социалното приобщаване.

Проектът eTwinning допълни Еразъм, така че ние го използваме за разработване на съвместни дейности в международни групи. По този начин Twinspace се превърна в пространство за общуване, особено с форумите, в периодите, предхождащи мобилностите и между тях, така че учениците да общуват и да си взаимодействат при изпълнението на съвместни задачи.  

Проектът разполага с блог https://erasmusoptime.blogspot.com/search/label/Difusi%C3%B3n, освен със страницата в Туинспейс https://twinspace.etwinning.net/72371/home

Проект по Етуининг +Arte +Inclusión

+ Arte + Inclusión е етуининг проект, свързан с едноименния проект по програма Еразъм+. Той има за цел да популяризира новаторски методи и педагогики и да работи върху дигиталната компетентност от гледна точка на изкуството и с цел подобряване на социалното приобщаване.

Искаме да насърчим критичното мислене на нашите ученици за борба срещу дискриминацията, расизма, тормоза и насилието, основано на художественото творчество.

Ние се стремим да насърчаваме дейностите за популяризиране на ИКТ, свързвайки технологичните ресурси (създаване на видео, блогове, обърната класна стая, дигитални книги) с изкуството, социално приобщавайки и давайки равни възможности за нашите ученици.

Това означава придобиване на знания, умения, стратегии и нагласи, необходими за всяка професия в днешния дигитален свят, които генерират нови начини на мислене и ни учат да бъдем добри граждани на света.

Проектът има блог https://arteinclusion.home.blog/ , освен страницата в Туинспейс https://twinspace.etwinning.net/94710/home.

 

Още проекти, които са в процес на работа:

  1. Compartamos nuestra cultura y tradiciones https://twinspace.etwinning.net/90828
  2. LA MODA QUE (NOS) CAMBIA https://twinspace.etwinning.net/106033
  3. Reporteros europeos de la generación Z https://twinspace.etwinning.net/90836

************************

ПРОЕКТИ 2018/2019

Historias de nuestros exilios y migraciones TwinSpace

OPTIME TwinSpace

Por una blanca vereda  TwinSpace

Recordamos TwinSpace

Súperheroes https://twinspace.etwinning.net/70597

Viajeros en el tiempo: trotamundos literarios TwinSpace

¿Qui3r3s s3r mi amig@?  TwinSpace

¿Objetivo booktuber!

************************

ПРОЕКТИ 2017/2018

No me dig@s TwinSpace Национален и европейски знак за качество

En busca del patritesoro TwinSpace Национален и европейски знак за качество

Cienci@ con concienci@ TwinSpace

Día de Europa y semana de las lenguas TwinSpace

Memori@ histórica TwinSpace

La noche del cuento TwinSpace Национален и европейски знак за качество

Revista en español TwinSpace

Somos booktubers https://twinspace.etwinning.net/45888 Национален и европейски знак за качество

De ismo a ismo... y nunca serás el mismo TwinSpace Национален и европейски знак за качество

Unidos por la paz y la diversidad eTwinning Live

Lo confieso, no puedo vivir sin ti eTwinning Live

Interrail eTwinning Live Национален и европейски знак за качество