164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Програма ERASMUS+ в Испанската гимназия

Интегриране на дейности в класната стая - път към успешно обучение в 21. век

През месец юни 2018 година училището ни започна работа по двугодишен проект на програма „Еразъм+“, КД1  за квалификация на персонала - „Интегриране на дейности в класната стая - път към успешно обучение в 21. век“ .

Учителите, които се включиха в първата фаза на квалификационните курсове през юли и август на 2018 бяха:

  • Пламен Христов- в курс по италиански език и култура във Флоренция, Италия;
  • Рая Данон - в курс  Photo & Video Making in our Classroom: Creating and Adapting Visual Resources в Барселона, Испания;
  • Веска Петрова – в курс по френски език за преподаватели по френски език в Лион, Франция
  • Меглена Бабева- Суроджийска, Мария Георгиева, Дима Павлова, Венера Найденова и Мирела Славова -  в курс за преподаватели по испански език в Гранада, Испания.

През 2019-2020 година проектът навлезе в своята втора година.  В летните обучения през 2019 година участваха  учителите:

  • Мария Иванова, Иванка Николова и  Светослав Петров - обучение в областта на позитивната психология, проектиране и организиране на дейности за укрепване на характера, насърчаване на положителите емоции, доброто и др.
  • Росен Ралчев, Виктория Крумова и Васил Лозанов - в курс по методика на преподаване на предмет на чужд език в Аликанте, Испания 
  •  Стефка Китанова

На 2 декември 2019 г. във видеозалата на 164. ГПИЕ се проведе представяне на участниците по проекта в летните обучения през юли и август 2019 година.

Основна цел на проекта, както и на всички обучения, е подобряването на учебната среда: разнообразяване на методите за преподаване, за работа с учениците, създаване на хармонични отношения между участниците в учебния процес.

Да бъдем успешни и „щастливи" в училище не е утопия. Това е процес, път за усъвършенстване, път към нас и към другия.

С цел да запознаем по-широка публика с курсовете и дейностите от работата на колегите, предвиждаме да проведем семинар през месец март 2020 година. С този семинар се очаква да приключим общите дейности преди финализиране на проекта, но работата с учениците продължава, надявам се все по-плодотворна.