164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Новини

DÍAS DE ERASMUS

04.10.2019

Проект "ОПТИМЕ" на програма "Еразъм+"

представя "Días de Erasmus"

Еразъм + в действие. Дни на Еразъм

На 11 октомври 2019 година в Театралната зала на училището бе проведен ден на програма Еразъм, по време на който бяха представени новият проект „+Изкуство, +Приобщаване“, стартиращ тази учебна година, и мобилността по проект ОПТИМЕ до Виена през септември. Бе забавно и поучително.

А ето какво написа за преживяванията на групата ОПТИМЕ една от участничките, Божидара Георгиева от 10.клас:

Еразъм…

Пътуване, забавление, живот! Да, но и не само.

Новост, запознанства, виенски валс, Дунава, музеи, изкуство, изгубване, bolas de Mozart, история, готвене, 117 метра над земята, “Mirándote”, любов, намиране.

Българската група пристигна рано сутринта в неделя на летището във Виена и бива топло посрещната от гостоприемните австрийци. Денят мина по различен начин за всеки, но нещото, което е общо, е, че всичко е ново, различно и интересно. Запознахме се с Виена и най-забележителните ѝ паметници на културата, хареса ни (май и тя нас). .............. Пълният текст на впечатленията на Божидара можете да прочете  ТУК

Седем дни във Виена. Научихме много за града и за Австрия. Научихме по нещо и за себе си. Научихме се да бъдем по-отговорни, станахме по-приемащи и се върнахме по-богати отколкото тръгнахме. Благодарим!

Презентация от представянето:

https://drive.google.com/file/d/1fMnYa8NPJKNhxyPHGVV9rqUSLdSt_1XN/view