Новини

В памет на Румяна Найденова

04.04.2019

Уважаеми настоящи и бивши ученици на Гимназията!

Уважаеми колеги - настоящи и бивши!

Уважаеми родители, приятели на Гимназията, членове на нашата училищна общност!

С тъга Ви съобщаваме, че на 3 април 2019 година загубихме един от нашите колеги, учителката по математика, госпожа Румяна Найденова.

Госпожа Найденова бе част колектива на Гимназията от първите дни на създаването ѝ. Отличен математик и педагог, стриктен и всеотдаен класен ръководител, отзивчив колега, приятел, който ще те изслуша и утеши. Инициатор и ръководител, в продължение на няколко години, на клуб "Благородно сърце", участник в организацията на училищни концерти и благотворителни инициативи, във всички важни събития от живота на Гимназията, дългогодишен член на ръководството на училищната синдикална организация; личност с позиция и авторитет - така ще я запомним всички.

Многобройните ученици на госпожа Найденова  бяха много повече от обучаеми за нея; те бяха деца, у които тя откриваше талант за математика, за инженерство и архитектура, за наука, за изкуство ... те бяха личности, които тя съграждаше, вдъхваше им увереност в силите и амбицираше, за да се развият, за да успеят и да бъдат добри. И те са добри, защото според силите си, помагаха в последните месеци от живота на своята учителка.

Поклон пред паметта ѝ!

Погребението ще се извърши на 7 април 2019 г. (неделя) от 12.30 часа в църквата на Малашевските гробища!

От ръководството