164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Новини

УЧЕБНИ ПОМАГАЛА ПО ПРЕДМЕТИ НА ИСПАНСКИ ЕЗИК

25.03.2022

Уважаеми ученици и родители,

Уважаеми гости на нашия сайт,

Испанската гимназия успешно участва в двете Национални програми на МОН "Разработване на учебни помагала за обучение по общообразователни учебни предмети на чужд език", които се изпълняваха през 2020 и 2021 година.

Сформираните авторски екипи разработиха помагала по общообразователните предмети, които се преподават на испански език в IX и/или в X клас - химия, биология*, физика, история, география и философия.

Радостни сме, че през 2022 година, за първи път откакто датира преподаването на предмети на чужд език, благодарение на авторските екипи, на МОН и на издателство "Аз Буки", учениците имат материали на испански език по общообразователни предмети, които съответстват на действащите български учебни програми, имат терминологични речници и разнообразни задачи за изпълнение. За нас, това е важно условие за качествено обучение и успешна работа на учениците и учителите.

Помагалата са под формата на pdf файлове и могат да бъдат намерени на сайта на МОН, като резултати от изпълнението на двете Национални програми:

https://mon.bg/bg/100644    (География IX и X клас, История IX и X клас, Философия X клас)

https://mon.bg/bg/100940   (Биология IX и Xклас,  Химия IX и X клас, Физика IX и X клас, Философия IX клас)

Помагалата са със свободен достъп и освен от учениците от IX и X клас, биха могли да се използват като справочник за научна терминология от всички, които проявяват интерес. 

____________________

* Учебното помагало по биология за Х клас е разработено от екип от 164. ГПИЕ, а по биология за IX клас - от екип от 4. ЕГ, Варна.