164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Новини

etWINNING през 2020/21

08.02.2021

След изключително успешната за проектите по Etwinning учебна година 2019/2020, въпреки Ковид 19, през настоящата учебна година са активни 5 нови самостоятелни и един обвързан с Еразъм плюс проекти Etwinning, а други три продължават дейността си пак във връзка с проекти по Еразъм плюс.

Тази учебна година 2020/2021 нашето училище за втори пореден път стана Etwinnind School

LA LIGA DE LOS INMORTALES

Лигата на безсмъртните

Целта на проекта е, чрез игрови подход (преодоляване на предизвикателства) учениците от 11. клас да научат повече за испанската литература. Безсмъртни са героите, които те изучават и благодарение на които усвояват нови знания и в областта на културата и историята на Испания. Проектът е продължение на миналогодишният „Испанска литература“, със същите партньори от Испания и Франция, а сега и от Португалия.

Линк към страницата в Twinspace: https://twinspace.etwinning.net/123616/home

*******************************

MONO-LOGOS

Моно-лози

 Монологът е реч, генерирана от един човек, насочена както към един приемник, така и към няколко приемника. Има монолози от различен тип: драматични, интериорни или комични, последният е този, който  работим, така че учениците да представят различни актуални проблеми от комична гледна точка с намерение да провокират размисъл върху тях и, когато е възможно, реакция, която събужда чувството ни за хумор, положителна емоция. Училищата-партньори са много различни по географско местоположение, култура и език (Испания, България, Тунис и Украйна), така че това е много добра възможност за насърчаване на по-тесни връзки, а общото, което ни свързва, е критичното мислене.

Линк към страницата в Twinspace: https://twinspace.etwinning.net/123528/home

*******************************

Los pliegues del tiempo: territorios desde la palabra

Гънките на времето, територия на словото

Проект ETwinning за приобщаване на учениците към литературата от 19-ти и 20-ти век чрез симулирация на пътуване във времето. Участници са ученици от Испания, Италия и България (нашата Гимназия).

Учениците стават пътешественици, създавайки своя аватар, паспорт (презентация) и раница (портфолио), в която ще ценят откритията (мисиите и продуктите) на пътуването. Те ще изпълнят три основни мисии:

  1. ГОРИ И МЪГЛИ. МИСИЯ РОМАНТИЗЪМ. На борда на кораб те ще достигнат територии, където трябва да преминат разни изпитания. Това са територията на фантазията и ужаса, Територията на бунтовниците и Страстната територия.
  2. ОГЛЕДАЛО НА ПЪТЯ. МИСИЯ РЕАЛИЗЪМ. На борда на влак те ще посетят различни места, изобразени от реалистите. Ще бъдат журналисти на века и ще направят географска карта.

III. СЪВРЕМЕННА МИСИЯ, ХХ ВЕК. В състезателна кола, учениците навлизат в ХХ век, авангардизма и модерността. Териториите са Нова територия, Територия жена и Територия на бъдещето.

Линк към страницата в Twinspace: https://twinspace.etwinning.net/122463/home

Линк към блога: https://losplieguesdeltiempo.blogspot.com/

*******************************

Agapimú

Агапиму (любов моя)

 Целта на проекта е да покаже съпричастност с младите участници в личните им процеси на съзряване, насърчавайки ги да трупат знанията по литература, особено испанска, както и да се запознаят с други актуални текстове (поезия, повествование, песни, писма ...), където темата за  любовта е основна. Проектът насърчава личното и художествено създаване на текстове, както и размисъл върху свързани подтеми. Участват партньори от Испания, Италия, Франция, както и България.

Линк към страницата в Twinspace: https://twinspace.etwinning.net/121942/home

 

По проектите работят ученици от 11 клас и  госпожа И. Аламанова.