164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Новини

Добре дошли в 8. клас

12.09.2020

Добре дошли в 8. клас

Скъпи осмокласници, поздравяваме ви за избора да станете част от училищната общност на 164. ГПИЕ „Мигел де Сервантес“. Да си ученик на Испанската гимназия за някои е сбъдната мечта, за други – житейски късмет, а за трети, може би, е родителска амбиция. Но веднъж прекрачите ли прага на нашето училище, то се превръща във ваша съдба и завинаги бележи живота ви. Тук ви очаква грижовен, но и много амбициозен екип от учители и служители, който ще ви води не само по пътеките на академичното знание, но и по широките пътища на житейските уроци.

Бързо ще научите, че „на четвъртия етаж“ винаги можете да потърсите помощ, да зададете въпрос, да споделите за проблем или успех. Защото там се намира Ръководството на Гимназията. Директорът, г-жа Йончева, и нейните заместници, г-жа Самуркова и г-н Лозанов, имат приемно време, но то е за външни лица, а вие вече сте част от училищната общност и можете много по-лесно да се свържете с тях – пишете на служебните им имейли, позвънете на служебните им телефони или просто възпитано си изчакайте реда пред кабинетите им и ще бъдете приети с усмивка и отзивчивост.

Училищното настоятелство и Общественият съвет  работят съвместно с Ръководството за по-добрите условия на труд и обучение в училище. Училищното настоятелство с председател г-н Георги Маринов подпомага финансово културната, спортната и учебната дейност, като осигурява средства за награди, с които се поощряват най-добрите ученици. Можете да се свържете с тях чрез имейла, посочен на сайта.

Педагогическият съветник, г-жа Ваня Николова, е психолог, който гарантира спазването на професионалната етика и тайна. Тя е на ваше разположение да споделите за проблем и да потърсите помощ при затруднения в общуването с други ученици, родители или учители.

Комуникацията между членовете на училищната общност – ученици, учители, родители, ръководство и администрация, се осъществява чрез електронния дневник, чрез личните пощи в платформата Офис 365 и чрез сайта на Гимназията, от който можете да научите много за живота в нашето училище. В нашата Гимназия и родителските срещи не са отживелица, защото знаем, че електронното общуване не може да замени личния контакт. Първата родителска среща още в началото  на учебната година.

Друг източник на информация за оценки, отсъствия, похвали, забележки и съобщения е електронният дневник  Shkolo.bg. Само трябва вие и вашите родители да се регистрирате в платформата, като следвате инструкциите.

Учебниците и учебните помагала за всеки от предметите могат да се закупят или индивидуално, или чрез Училищното настоятелство. Списъците с препоръчаните учебници можете да намерите на сайта на Гимназията. Електронната система за заявяване на учебници ще бъде отворена до 15.09. Указанията и линк към модула са публикувани в раздел „Новини“

Отново на сайта на Гимназията можете да намерите информация за извънкласните дейности в нашето училище. Предлагаме ви избор от занимания, които да развиват вашите таланти и да задоволяват вашите интереси, защото знаем, че училището е място не само за учене, а и за творчество, за споделяне, за създаване на красиви спомени.

Сградата, в която се помещава нашето училище, е малка. В нея от години добре съжителстваме със 129. СУ „Антим I“. Разполагаме с физкултурен салон и наскоро ремонтиран двор, в които можете да спортувате,  с театрална зала, в която да творите, с модерна, богата и уютна библиотека, в която да подготвяте уроците си или да работите в екип по различни проекти, със стол и лавка, за да не оставате гладни.

Учебният процес в нашето училище е организиран в две смени с два варианта на учебната програма, а учебните часове са на блокове от по 85 минути с петминутна почивка.

Училището ни е част от международна спогодба, съгласно която Испанската страна предоставя испански учител. Той води часовете в 8. и 9. клас по разговорен испански и ръководи театралната трупа на испански език. Българската страна е задължена да осигури мебелирана квартира на испанския учител. С разрешение на министъра на образованието разходите за квартирата се поемат от училището с доброволното участие на родителите на учениците от 8. клас.

Скъпи осмокласници, вие вече сте част от голямото семейство на Испанската гимназия! Вашите класни ръководители ще ви очакват на 15.09.2020г. в 9.00 часа за първия ви час на класа.

Не ви обещаваме да ви е лесно, но сме сигурни, че след пет години няма да съжалявате за избора си .