164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Извънкласни дейности

Спортни секции

Ръководители на спортните ни отбори са учителите по физическо възпитание и спорт. 

  • Петя Станчева - баскетбол младежи
  • Нина Пешева - волейбол девойки, лека атлетика
  • Светослав Петров - баскетбол девойки, волейбол младежи

**********************

Тренировките и успехите през 2022/23 учебна година

Тренировките се провеждаха всяка седмица от 18.40 до 20.30 часа. Състезанията стартираха през месец декември 2022 година с участието на отборите ни в Общинското първенство.

Баскетбол младежи

В извънкласната дейност се включиха общо 20 ученика от 8. до 12. класове. Участвахме в състезания във възрастовата група 8-10 кл., тъй като там са най-много участниците.

След оспорвани мачове отборът по баскетбол младежи достигна до градското първенство, където участват шестте най-добри отбора в София. Спечели бронзовите медали (2 победи и една загуба) и зае трето място в столицата.

Баскетбол девойки

Момичетата от отбора по баскетбол участваха в състезанията с отбор 8-10 клас. Участваха на градското първенство и се класираха на второ място.

Волейбол младежи

Волейболният отбор участва в ученически игри с два отбора във възрастова група 8-10 и 11-12 клас. Оспорвани срещи, победи и загуби белязаха състезанията и контроните мачове. Отборът по волейбол 8-10 клас стана втори в първия кръг на ученически игри, като записа победа над 1 АЕГ и загуба от СМГ, а отборът на големите записа две загуби на ученическите игри от СМГ и 1 АЕГ, докато в края на май месец изиграха контрола срещу Френския лицей и победиха.

Волейбол девойки

Отборът участива в турнири и ученически игри и зае призови места: второ място на районното първенство и на пето място на турнира на ХТМУ, където участваха дванадесет отбора.

Лека атлетика

Девойките във възрастта 8-10 клас се класираха на второ място по лека атлетика в град София.

**********************

Всеки възпитаник на гимназията знае, че спортните секции имат важно място в училищния живот. Победители на районни и градски първенства, в индивидуални  надпревари или състезания за различни купи, ежегодните успехи на спортистите в гимназията са неизменна част от училищния календар на успехите!

**********************

Правила за извънкласна дейност по волейбол-младежи