164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Награди и успехи

Награда за гимназията "Microsoft innovative School"

20.02.2017

От началото на учебната 2016-17 година към екипа от преподаватели в гимназията се присъедини един от нашите възпитаници - Росен Ралчев, учител по география и икономика на испански език. Съвсем млад учител, за когото онагледяването на учебния процес, подготвянето на материали по география и икономика на български и испански език, оценяването на постиженията на учениците и ефективната комуникация с тях, са немислими без съвременните технологии.

Едно от решенията, които господин Ралчев ни демонстрира като работещо и ни убеди да използваме за управление на дейността на училището и в учебния процес, сe основа на облачно-базираните услуги на MS Office 365. 

По негова инициатива, в резултат на труда му, и с помощта на заместник-директора по административната дейност госпожа Екатерина Иванова, тази платформата на Майкрософт беше внедрена в училище.  

Росен Ралчев представи работата си на конференция за преподаватели от цялата страна, които са част от програмите за иновативно образование Microsoft School. Тя беше проведена в началото на месец декември 2016 г. и организирана от Майкрософт България. Отличното му представяне на конференцията му отреди да бъде един от тримата български Microsoft Innovative Educator (MIE)- иновативен учител, който прилага последни технологични решения в своята ежедневна работа в училище, които ще участват на конференция в Торонто през месец март 2017 година, посветена на тази тема.

Испанската гимназия беше определена за  Microsoft Innovative School - училище, което полага усилия да въведе съвременни технологични решения в работата си, с цел да се повиши продуктивността и ефикасно да се разпределят времето и материалните и човешки ресурси.

Публикация в портала teacher.bg.