164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Награди и успехи

2014 -2015 учебна година

21.08.2014

ГЕОРГИ СТОИЛОВ и ЮЛИЯ КЕХАЙОВА от Випуск 2015 са отличени с почетната "Национална диплома" на МОН. Дипломата се присъжда за отличен успех от целия курс на обучение и призови места на олимпиади и състезания. През 2015 година Юлия и Георги са лауреати на Олимпиадата по испански език.

*************************

В последния кръг на Конкурса по превод, организиран от Издателство "Колибри" и Отдела по образование на посолството на Испания учениците от Гимназията се представиха отлично!
ГЕОРГИ КОМИТОВ от 12. Б клас спечели ПЪРВА НАГРАДА
ЙОАННА ПЕТРОВА от 12. А клас спечели ТРЕТА НАГРАДА
Те бяха подготвяни и вдъхновявани от учителите си по испански език Галина Хитрова и Ирина Аламанова.
На 23. май 2015 година в Гранд хотел София се състоя награждаването на победителите.

*************************

БОРЯНА ДЖИВДЖАНОВА - от 12. Б клас - "ЛАУРЕАТ" на Националния кръг на олимпиадата по математическа лингвистика.
ГЕОРГИ СТОИЛОВ - от 12. Б клас - "ЛАУРЕАТ" на Националния кръг на олимпиадата по испански език
ЮЛИЯ КЕХАЙОВА - от 12 клас - "ЛАУРЕАТ" на Националния кръг на олимпиадата по испански език
ДИМИТЪР ЯНАКИЕВ - от 9 Г клас - ТРЕТО МЯСТО на Националния кръг на олимпиадата по география и икономика, VIII - X клас
КАМЕЛИЯ ХАДЖИЕВА - от 8. клас - ПЪРВО МЯСТО на Националния кръг на олимпиадата по испански език
ДЕСИСЛАВА ДИНЧЕВА - от 8. клас - ТРЕТО МЯСТО на Националния кръг на олимпиадата по испански език
СВЕТЛА МАНОЛОВА - от 9. клас - ПЪРВО МЯСТО на Националния кръг на олимпиадата по испански език
КРИСТИАН СТОИЧКОВ - от 9. Б клас - ТРЕТО МЯСТО на Националния кръг на олимпиадата по испански език
НИКОЛЕТА КЬОСОВСКА - от 11. Г клас - ВТОРО МЯСТО на Националния кръг на олимпиадата по испански език

*************************

НА 16 АПРИЛ 2015 ГОДИНА В БРЮКСЕЛ СЕ СЪСТОЯ ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ ПО НАГРАЖДАВАНЕТО НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ОТ 28-ТЕ ДЪРЖАВИ НА ЕС В КОНКУРСА "МЛАДИ ПРЕВОДАЧИ" НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ!
Победителят от България ДEНИЦА ПЕНЧЕВА получи наградата си от заместник‑председателя на Европейската комисия Кристалина Георгиева. От името на Гимназията присъства учителката й по испански език ГАЛИНА ХИТРОВА. Деница Пенчева и останалите 27 ученици, по един от всяка страна от Европейския съюз, спечелиха в съревнование с над 3000 участници от 740 средни училища в Европа. Конкурсът „Млади преводачи" се организира от генерална дирекция „Писмени преводи" на Европейската комисия и се провежда ежегодно от 2007 година, за да се насърчава изучаването на чужди езици, писмените преводи, общуването и професионалното развитие. Всяка година конкуренцията между училищата е много силна. Успехът на Деница ни радва изключително. Горди сме, че за втори път победителят за България е ученик от Гимназията ни. Стефани Ханджийска беше българският победител, във второто издание на конкурса през 2008 година.

*************************

БОРИСЛАВ ГЕОРГИЕВ от 11А клас завоюва СРЕБЪРЕН МЕДАЛ от руската олимпиада по математическа лингвистика Успехът на Борислав е част от отличното представяне на българския отбор на олимпиадата, проведена от 26 февруари до 03 март 2015г. в Санкт Петербург! Българският отбор спечели общо шест медала: един златен, четири сребърни и един бронзов медал!

*************************

В езиковата комбинация Испански език - Френски език нашите ученици завоюваха призови места на Националното многоезично състезание, проведено в Пловдив на 29.11.2014 година.

ЛИЛИЯ ДИМИТРОВА от 11 Г клас - ПЪРВО МЯСТО, ВЛАДИСЛАВ СОТИРОВ от 10 В клас - ТРЕТО МЯСТО.

*************************

През месец август 2014 г. ПЕТЯ МИКОВА и ЯНА ЕВТИМОВА от Випуск 2014 бяха удостоени с високото отличие "НАЦИОНАЛНА ДИПЛОМА" на МОН. В съответствие с критериите на МОН, дипломата се присъжда за постигнатия отличен успех от целия курс на обучение в гимназията, отличния успех от държавните зрелостни изпити и завоюваното звание "Лауреат" на националния кръг на олимпиадата по испански език през 2014 година.

На 1.08.2014 година, на тържествена церемония в залата на РИО, госпожа Ваня Кастрева, началник на Регионалния инспекторат по образование София-град, връчи почетното отличие на Министерство на образованието и науката.