164 ГПИЕ "МИГЕЛ ДЕ СЕРВАНТЕС"

INSTITUTO BILINGÜE DE BACHILLERATO "MIGUEL DE CERVANTES"

Начало Новини Полезни връзки Профил на купувача Контакти

Награди и успехи

НАГРАДА ЗА ГРЕТИ ГЕОРГИЕВА ОТ 11 Д КЛАС

12.07.2020

ПОЗДРАВЯВАМЕ ГРЕТИ ГЕОРГИЕВА ОТ 11 Д КЛАС СЪС СПЕЧЕЛЕНАТА НАГРАДА „Посланик за един ден“

ПРЕДСТАВЯМЕ ВИ НЕЙНИТЕ ВПЕЧАТЛЕНИЯ:

„Посланик за един ден“ – инициатива на посолството на Великобритания в България, беше едно от най-необичайните ми и запомнящи се преживявания. С есето, което написах като отговор на въпроса: „Как бих популяризирала България на световната сцена?“, станах една от победителките, които имаха възможността да работят с жена посланик и да прекарат два динамични дни във Виена, опознавайки работата на посланика.

Посетихме ООН, Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, срещнахме се с българския посланик в Австрия Н.Пр. Иван Сираков и пихме чай в британската резиденция с посланика на Великобритания в Австрия Н.Пр. Лий Търнър и председателя на ООН Жени, както и посланик на Мексико, Н.Пр. Алисия Буенростро Масиу (с която си поговорих и на испански).

Обратно в България започнах работа с моя посланик патрон Н.Пр. Текла Харангозо, посланик на Унгария. Запознахме се с дейностите на посолството и заедно отидохме на официален прием в посолството на Сърбия по случай националния им празник. Започнахме съвместен проект с WWF България и ми предстои среща с директора на Унгарския културен институт Сандра Мишкеди.

Заключителната част на инициативата се състоя на 18.06.2020г., на която получих и сертификат за участие.

Нямам търпение да продължа работата си с посланик Харангозо и да осъществя общия ни проект с WWF България, в който ще включа и младите посланици на природата от нашата гимназия.

ГРЕТИ, ПОЖЕЛАВЕМЕ ТИ ОЩЕ МНОГО УСПЕХИ И НАГРАДИ!